• پنج شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ -
  • 23 January 2025

  • پنج شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ -
  • 23 January 2025
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در کارگروه علم و فناوری استان کرمان:

با فرهنگ غلط اقتصاد نفتی مبارزه کنیم

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت:همه در جبهه مبارزه با اقتصاد نفتی هستیم و باید مبارزه کنیم بر فرهنگ غلط اقتصاد نفتی و بروکراسی حاکم بر سیستم اداری فائق بیاییم.دکتر سورنا ستاری در جلسه کارگروه علم و فناوری استان کرمان اظهار کرد: احداث کارخانه نوآوری در کرمان را حتما پیگیری می کنم و باید بحث اول استان باشد تا بتوانیم مکان را نهایی کنیم زیرا بخش خصوصی سرمایه گذاری می کند و خیلی مهم است.

 وی با بیان اینکه ماهیت پول دولت با بخش خصوصی خیلی متفاوت است اظهار کرد: پول دولت برای درست کردن زیرساخت‌ها بوده در این در حالی است که بخش خصوصی می تواند شرکت های خوب و شتاب‌دهنده های خوب در بیاورد. ستاری با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری استان یکی از بحث های جدی است و در سال جاری عدد قابل توجهی به آن تزریق کرده ایم، گفت: آفت هایی که در زمینه شرکت های دانش بنیان عنوان شد موضوع جدی که باید با نهایت دقت پیگیری شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه پارک های علم و فناوری بستری برای سرمایه گذاری بخش خصوصی هستند، بیان کرد: توسعه با پول دولت، هنر نیست کما اینکه کشورهایی که با پول نفت سوار بنز می شوند، بنزسوار هستند اما صاحب تکنولوژی نیستند و حتی نمی توانند آن را تعمیر کنند و این تفاوت ها جدی است. وی اظهار کرد: آماده همکاری در پژوهش سراها در استان کرمان هستیم و پلت فرم های کاملی اجرا شده و تلاش کردیم اکوسیستمی ایجاد شود که شرکت ها از این پلت فرم ها استفاده کنند. ستاری با اشاره به اینکه تحریم، برخی تصمیمات متفاوت و ... شرکت ها را اذیت می کند اما بستری ایجاد شده که شرکت ها می توانند رشد کنند، افزود: همه در جبهه مبارزه با اقتصاد نفتی هستیم و باید مبارزه کنیم بر فرهنگ غلط اقتصاد نفتی و بروکراسی حاکم بر سیستم اداری فائق بیاییم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: مسائل قابل حل است به شرط اینکه همه یکصدا باشیم و در این راستا باید با قوانین و بروکراسی ایجاد شده در این سال ها مبارزه کرد زیرا به واسطه پول نفت همه کشورهایی که پول از منابع زیرزمینی در می آورند، دولت های چاق دارند و قوانین متناقض در آنها زیاد است و باید مبارزه کرد و اکوسیستم جدید در این سیستم حاکم کنیم تا دانش بنیان‌ها یک نمونه ای برای فضای کسب و کار در کشور در حوزه های مختلف بشوند.
وی با اشاره به سفر خود به شهرستان رفسنجان بیان کرد: انتظار نداشتم در رفسنجان چنین شرکت های دانش بنیانی خوبی را ببینم به ویژه در حوزه کشاورزی که خیلی از آنها می توانند مشکلات تحریم ما را حل کنند. ستاری با بیان اینکه مدیران استان باید کمک کنند، گفت: زیر میزهای ما دو کشو قرار دارد که یکی از آنها پر از قوانینی است که کار را تعطیل می کند و یک کشو قوانینی است که تسهیل می کند و کار مردم را راه می اندازد و اکنون زمان استفاده از کشویی است که کار را تسهیل می کند. معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر اینکه می توانیم براساس برداشت خودمان از قوانین کار کنیم افزود: باید به کارآفرین اهمیت بدهیم. کسی که پنج نفر را مشغول به کار کرده باید او را روی سر بگذاریم. امروز دیگر زمان اذیت کردن نیست و اگر تسهیل نکنیم، نتیجه آن خروج بچه هایمان از استان و کشور است و دیگر آنها اینجا نمی مانند تا برای استان و کشورمان خلق ثروت بکنند. وی با اشاره به اینکه ارزش کارآفرین از هر چیزی مهم تر است، تصریح کرد: وظیفه ما حل کردن موضوعات است.
افزایش ارتباط بین دانشگاه و مدیریت استان در راستای تحولات علمی و فنی
استاندار کرمان گفت: ارتباط بین دانشگاه و مدیریت استان می تواند سرعت بیشتری به تحولات علمی و فنی استان بدهد.
دکتر محمدجواد فدائی در کارگروه علم و فناوری استان کرمان با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: استان کرمان به لحاظ علمی، پژوهشی و دانشگاهی سابقه درخشانی دارد و نخستین مرکز پارک علم و فناوری استان مربوط به سه دهه قبل است که به عنوان مرکز علم و پژوهش معروف بود.
استاندار کرمان افزود: ارتباط بین دانشگاه و مدیریت استان می تواند به تحولات علمی و فنی استان سرعت دهد..
جذب 40 میلیارد تومان منابع برای استان
براساس این گزارش 'مجید نورانی' مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان کرمان نیز در این جلسه گفت: صندوق در سال گذشته فعالیت خود را در استان کرمان آغاز کرده و در این مدت بیش از ۴۰ میلیارد تومان منابع برای استان جذب و ۱۵ میلیارد تومان قراردادهای عاملیت با پارک علم و فناوری و دانشگاه ها امضاء کرده ایم. وی با اشاره به اینکه در این مدت به ۳۴ شرکت دانش بنیان تسهیلات پرداخت کرده ایم، افزود: همچنین سه میلیارد تومان ضمانت نامه های بانکی برای ارائه خدمت به شرکت های دانش بنیان صادر کرده ایم. مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان کرمان تصریح کرد: ۸۰ درصد منابع ما متعلق به شرکت های دانش بنیان است و با توجه به تقاضاها، در یک ماه گذشته بیش از ۴۲ میلیارد تومان مصوبه داشته و باید تامین کنیم که قرار است ۲۰ میلیارد تومان توسط صندوق توسعه ملی تامین شود لذا خواستار افزایش حد تسهیلات هستیم زیرا تقاضاهای زیادی داریم و مصوبات بیش از منابع صندوق است.
خواستار ایجاد کارخانه نوآوری در کرمان هستیم
دکترمحمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه درخواست حمایت برای ایجاد کارخانه نوآوری کرمان را داریم، گفت: همچنین لازم است منطقه ویژه علم و فناوری یا هر عنوان دیگری در این موضوع در کرمان ایجاد شود زیرا استان کرمان پتانسیل را دارد که اقتصاد دانش بنیان را چه در پارک علم و فناوری و چه در دانشگاه تحصیلات تکمیلی محقق کرد و به عنوان قرارگاه اقتصاد دانش بنیان در کشور فعالیت کند. رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر این اتفاق بیفتد اثرات اجتماعی و حتی تبعات امنیتی و سیاسی منطقه را به هم می زند و نیازمند همکاری مسئولان برای تامین زیرساخت ها است تا با این اقدام تا سال 1404 بتوانیم به جایی برسیم بسیاری از محصولات مورد نیاز داخل کشور و کشورهای منطقه را تامین و ارزآوری کرده و پاسخ دندان شکنی نیز به تحریم ها بدهیم.
تامین قطعات و لوازم وارداتی کشور از طریق پارک‌های علم‌وفناوری مراکز استانی
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: درخواست داریم موارد مربوط به امکان تامین قطعات و لوازم وارداتی به کشور از طریق مراکز استانی از سوی پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها در قالب محدودیت واردات انجام شود.
دکترمحمدرضا پورابراهیمی در جلسه کارگروه علم و فناوری استان کرمان اظهار کرد: اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار صحن علنی مجلس است که نحوه محاسبه، بستر قانونی و زنجیره کامل در اصلاحیه دیده شده است.
وی در ادامه افزود: دو مصوبه برای مناطق ویژه اقتصادی مرکز استان داشته ایم که یک مورد برای شهر کرمان است که شورای نگهبان ایراداتی داشته و اگر مشکل خاصی نباشد طی دو هفته آینده تصویب خواهد شد.
پورابراهیمی با اشاره به اهمیت مکان یابی منطقه ویژه اقتصادی شهر کرمان تصریح کرد: پیشنهاد ما این است ترکیبی از شرکت های دانش بنیان و مراکز علم و فناوری به منطقه ویژه بیایند و فعالیت کنند زیرا در حوزه صادرات به فعالیت آنها نیاز جدی داریم.
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه منطقه ویژه گردشگری شهداد نیز تصویب شده است اظهار کرد: در سال گذشته ۱۴۰۰ قلم کالای وارداتی از ۷۰۰۰ هزار کالا، ممنوعیت واردات گرفت که این مسئله کمک زیادی به فعالیت شرکت های دانش بنیان کرد و درخواست داریم گزارشی تهیه شود این اقدام چقدر موفق بوده و نیاز به چه اقداماتی است؟
پورابراهیمی اظهار کرد: در استان کرمان برای شرکت گل گهر حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ قطعه ریز و درشت نیاز داریم که شرکت های دانش بنیان می توانند تامین کنند و برآورد می شود شرکت های صنعتی استان سالانه حدود ۴۰۰ میلیون یورو واردات داشته باشند که اگر روی همین بخش سرمایه گذاری کنیم، جایگزینی از محل تولید داخل محقق می شود.
وی تصریح کرد: درخواست داریم موارد مربوط به امکان تامین قطعات و لوازم وارداتی به کشور از طریق مراکز استانی از سوی پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها در قالب محدودیت واردات انجام شود که اگر بتوانیم فقط ۴۰۰ میلیون یورو یا ۴۰۰ میلیون دلار یا ۵۰ درصد آن را از داخل استان تامین کنیم توسعه قابل توجهی در اقتصاد دانش بنیان خواهد بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: حمایت از ممنوعیت واردات کالاهای دارای امکان ساخت در داخل و کمک به کارخانه نوآوری کرمان درخواست ما از معاون علمی و فناوری رییس جمهور است.
وی با بیان اینکه در حوزه صنعت اقدامات خوبی در استان کرمان صورت گرفته است خاطر نشان کرد: درخواست داریم شتاب دهنده‌های تخصصی در بخش کشاورزی در استان ایجاد شود که به شرکت های دانش بنیان در این حوزه کمک کند.
 
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/1321
گالری عکس
اخبار مرتبط
نظرات شما